Untitled
06 nov 2015
week 125: 30 oktober t/m 5 november

Op 30 oktober heeft Laura het weer zó goed gedaan! Ze heeft ieder plasje netjes op het potje gedaan. Alleen poepen is nog moeilijk voor haar. Ze kwam het wel zeggen toen ze moest poepen, maar was te laat om het nog op te houden totdat ze op het potje zat.
Op 31 oktober kwamen opa en oma Van Aerle om op Bas en Laura te passen. Bas en Laura hebben fijn met opa en oma gespeeld en daarna zijn ze lief gaan slapen. Wat zijn we toch trots op onze grote kleine meid! Ze heeft vandaag voor het eerst ook op het potje gepoept en álle plasjes gingen goed!
We zijn op 01 november ’s middags bij opa en oma Van Mierlo op bezoek geweest. Bas en Laura hebben fijn gepuzzeld. Ook vandaag heeft Laura op het potje gepoept en alle plasjes netjes op de pot gedaan!
Op 02 november zijn Bas en Laura bij opa en oma Van Aerle geweest, omdat ik naar de huisarts moest. Ze hebben lief gespeeld.
Laura en ik hebben Bas op 03 november naar de Peuterspeelzaal gebracht. Daarna zijn we naar de huisarts geweest. Ik moest er naar toe voor controle van mijn vinger en ik heb de huisarts gevraagd even naar een plekje op Laura’s rug te kijken. Dat is net wat dikker met donkerdere haartjes erop dan de rest van haar rug, maar het heeft verder geen afwijkende kleur. Zoals verwacht was het niets bijzonders. We hebben Bas weer opgehaald en daarna zijn Bas en Laura bij opa en oma Van Aerle geweest, omdat de huisarts me heeft doorgestuurd naar de chirurg. Bas en Laura zijn lief geweest en hebben fijn gespeeld. Opa was vandaag jarig. Samen met tante Willeke en Teun zijn Bas, Laura en Eline een boodschap gaan doen. Na zijn werk kwam ook Mark en we hebben met zijn allen Chinees gegeten. Na het eten zijn Mark, Bas en Laura gauw genoeg naar huis gegaan.
Op 04 november was de lampionnenoptocht van Kinderspel Houtenhoek. Samen met een paar andere moeders van de organisatie moesten we ’s morgens al vroeg bij het wijkgebouw zijn om alles klaar te zetten voor het knutselen. Bas en Laura hebben fijn gespeeld, lekker rondgerend en alvast aan hun lampion geknutseld. Laura is heel vaak naar de wc geweest; voor het eerst op een “grote-mensen-wc” zonder wc-verkleiner. We hebben thuis een boterham gegeten en zijn daarna weer naar het wijkgebouw gegaan. Nu kwamen alle andere kinderen die ’s avonds mee zouden lopen om hun lampion te kleuren, prikken en plakken. Bas en Laura zaten bij mij in het groepje, maar Laura was al snel klaar met knutselen en heeft vooral veel rondgewandeld. Toen ik Laura even kwijt was (ze kon niet naar buiten/weglopen), bleek ze alleen naar de “grote-mensen-wc” te zijn gegaan en was ze er zelfs al bijna opgeklommen. Mark kwam eerder thuis van zijn werk en met zijn viertjes hebben we lekker frietjes gegeten. Voordat we weer moesten gaan, zei ik tegen Bas en Laura dat ze nog even moesten plassen. Zegt Laura: “dat heb ik net al gedaan”. En het potje zat inderdaad vol; ze was zelf maar even gegaan toen ik boven was ;-). ’s Avonds zijn we weer naar het wijkgebouw gegaan voor de lampionnenoptocht. Bas en Laura liepen in mijn groepje mee en Mark hielp als verkeersregelaar, dus die kwamen we regelmatig tegen. Omdat Laura na een klein stukje al wilde dat ik haar droeg, heb ik haar bij Mark op de fiets gezet. Ze heeft een hele tijd bij Mark op de fiets gezeten en het laatste stukje heeft ze weer zelf gelopen. Terug bij het wijkgebouw kregen alle kindjes nog een zakje chips. Laura moest nog even naar de wc. Toen ik haar weer op “een vreemde wc” gezet had, zei ze: “Zo, ik gaat nog even poepen” ;-).
Op 05 november zijn Bas en Laura ’s morgens bij opa en oma Van Aerle geweest, omdat ik op controle moest bij de chirurg. Ze hebben fijn gespeeld en filmpjes gekeken. We hebben nog wat gedronken en daarna zijn we met zijn drieën bij Eefje en Sjoerd op bezoek geweest. Laura heeft gekleurd en gekleid, boekjes gelezen en vooral ook veel op het potje gezeten. Ze zei steeds dat ze moest poepen, maar dat wilde niet lukken. Thuis is het wel gelukt; helaas zat ze niet helemaal op tijd op het potje. Toen Laura op de wc zat, zat ik gehurkt voor de wc en had ik haar onder haar oksels vast. Ze liet haar armen langs zich hangen en ik zei dat ze misschien handiger zou zitten als ze de bril vast zou houden. En dus Laura steekt haar armen naar voren en pakt mijn bril vast ;-).
Laura is steeds meer aan het puzzelen. Ze kijkt nu ook echt naar de plaatjes en het lukt haar nu echt om puzzels van 12 en 16 stukjes te maken.








Geef uw reactie

Naam:
Reactie:
CAPTCHA Image [ Andere Code ]








Google Analytics Alternative